Munchen – Biergartens in een zuidelijke sfeer

De TV Toren van MunchenMunchen is als hoofdstad van Beieren, en na Berlijn de tweede stad van Duitsland, een gewilde bestemming voor een weekendje Duitsland.

De zuidelijke sfeer uit zich met name in de “Englischer Garten” (Engelse tuin), een groene zone van vijf kilometer lang in het centrum van de stad, met natuurlijk de bekende Duitse biertuinen. Ook een bezoek waardig is het Olympisch dorp van de spelen van 1972. Het dorp is nu in gebruik als een universitaire campus. In de “oude stad” is het Marienplatz het uitgangspunt voor een wandeling langs cultuur, winkels en horeca. Eind september is Munchen de bierhoofdstad van de wereld als miljoenen mensen het oktoberfest bezoeken.

Munchen is vanuit Nederland met het vliegtuig binnen anderhalf uur te bereiken. Ook met de hogesnelheidstrein is Munchen in iets meer dan 7 uur vanaf Amsterdam te bereizen.