Fietsroute Osnabruck – Bremen – Hamburg (deel 1)

Havengezicht op HamburgDuitsland is een prachtig land om door te fietsen en er zijn dan ook bijzonder veel speciale fietsroutes die de moeite waard zijn. We zullen er hier zo nu en dan één de revue laten passeren.

Deze route is vanuit Osnabruck te starten, of vanuit Hamburg, maar de eerste etappe die we gaan beschrijven gaat vanuit Hamburg naar Bremen. De lengte van deze tocht bedraagt 151 kilometer en voert door natuurgebieden als Harburger Berge en Wumme Wiezen. De rivieren de Elbe, de Wumme en de Wesser worden gekruist. Onderweg is er genoeg te zien, enkele leuke plaatsjes zijn Fischerhude en Zeven en er zijn diverse musea te bezoeken.

In een volgend artikel zal het tweede deel van deze route besproken worden.

Hier is meer informatie te vinden over deze fietsroute.