Skiën in Duitsland

Oberstdorf Erdinger arenaSkiën in Duitsland is in verschillende regio’s mogelijk. De voornaamste plek is in het zuiden in de Alpen. Om sneeuwzeker te kunnen skiën hoef je dit jaar niet naar Oostenrijk of Frankrijk, want er ligt al ruim voldoende sneeuw.

Op sommige plaatsen nu al meer dan 1 meter. Een bekende plaats (waar nu dan toevallig nog pas enkele centimers sneeuw liggen) is Oberstdorf, dat met name bekend is geworden als een van de vier plaatsen waar het vier-schansen-toernooi plaatsheeft. Het Vierschansentoernooi begint in Oberstdorf en doet verder het Duitse Garmisch-Partenkirchen en de Oosterijkse steden Innsbruck en Bischofshofen aan. Verder staat in Oberstdorf één van de vijf skivliegschanzen ter wereld. Deze schans, de Heini Klopfer Skiflugschanze is voor het publiek te bezoeken.

Actuele sneeuwhoogtes in Duitsland.