Sportgebied Winterberg

Winterberg / Sauerland SportregioWinterberg staat bij veel mensen bekend als de dichtstbijzijnde mogelijkheid om te wintersporten. Voor de verwende alpine-skiër zal het niet voldoende zijn, maar voor beginners en niet zo fanatieke skiërs is het prima toeven in de wintermaanden.

Er zijn meer dan voldoende uitgezette langlauf-loipes om je dagenlang te vermaken. Naast het wintersport karakter van Winterberg is er nog veel meer te doen. Winterberg is zomers een ideaal uitgangspunt om te wandelen of te fietsen. Voor mountainbikers zijn er speciale uitgezette paden en er kan ook gebruik gemaakt worden van de liften die in de winter dienst doen als skilift, de Bike Arena Sauerland rond Winterberg is een netwerk van routes. Er zijn ruim dertig blauwe, rode en zwarte routes een totale lengte van 1.140 kilometer en 22.000 hoogtemeters.

Winterberg is een bijzonder sportief gebied met natuurlijk de Olympische bobslee en rodelbaan, het biathlon trainingscentrum en het Olympische vuur uit 1994.