De Kamm-tour: 12 dagen langlaufen

Dwars door het Vogtland en het Erzgebirge loopt de KAMMtour; een schitterende langlaufroute van 220 kilometer. De route is opgedeeld in 12 delenDwars door het Vogtland en het Erzgebirge loopt de KAMMtour; een schitterende langlaufroute van 220 kilometer. De route is opgedeeld in 12 delen, die elk in een dag goed zijn te doen. Deze behoort tot de meest sneeuwzekere langlaufroutes van Duitsland en voert door mooie gebieden en langs vele gezellige historische bergstadjes.

Langs de Saksische zuidgrens (met buurland Tsjechië) liggen wintersportgebieden over een lengte van 300 kilometer, die tot de mooiste van Duitsland behoren en veel minder massaal zijn dan de bekende wintersportbestemmingen. Op de grotere pistes, zoals op de Fichtelberg, wordt sneeuwzekerheid geboden door in weken van matige sneeuwval de laag met sneeuwmachines aan te vullen. Een bijzondere belevenis van diverse Saksische pistes is dat zij in veel gevallen grensoverschrijdend zijn. Vaak is de top van de berg de grens met Tsjechië en kan de watersporter tijdens zijn tocht desgewenst een cateringstop bij de zuiderburen maken.

De Kammtour is zomers ook geschikt om te wandelen in 8 etappes, of te fietsen in vier of zes dagen. Meer info is in het Duits te vinden op  http://www.kammtour.de of beperkt op http://www.saksen.info/