Milieu vignet sticker in Duitsland verplicht

Milieu vignet sticker in Duitsland verplichtAutomobilisten moeten vanaf 1 januari een milieuvignet hebben om de grote Duitse steden binnen te mogen. Keulen, Hannover, Stuttgart en Berlijn zijn de eerste steden die zo’n Umweltplakette verplicht stellen. De maatregel wordt ingevoerd om de uitstoot van fijnstof en broeikasgassen terug te dringen. Duitsland is het eerste land dat uitvoering geeft aan de EU-richtlijn om de milieuvervuiling in de grote steden aan te pakken.

Een rode sticker voor dieselauto’s van vóór 2000, een gele sticker voor auto’s die later van de band afrolden, en een groene plakker voor benzineauto’s met een katalisator en dieselauto’s met een roetfilter. Drie verschillende stickers dus, afhankelijk van de mate van vervuiling die de auto’s veroorzaken. De milieuvignetten geven aan wanneer de auto’s de steden mogen binnenrijden.

Bij Dekra zijn de stickers verkrijgbaar voor 12 euro 50. Op deze website is meer informatie (in het Duits) verkrijgbaar.