Boppard: Het romantische Rijndal

Boppart: Het romantische RijndalBij de grootste lus van de Rijn, omringd door bossen en wijnbergen, ligt Boppard, een lieflijk, romantisch stadje met een historisch verleden en een levendig heden, de parel van de Rijn! Hier vindt u het mooie 3*** Superieur Hotel Ebertor. Met één van de mooiste en grootste terrassen aan de Rijn en een meer dan 700 jaar oude kloosterkelder is hotel Ebertor een bijzonder logeeradres in Boppard.

Op dit weekendje weg heeft de redactie van weekendjewegnaarduitsland.nl zichzelf maar eens getracteerd. Midden duitsland, een klein uurtje voorbij Bonn, dus nog op acceptabele autoafstand van Nederland.

De Gastronomie van dit hotel staat bekend om haar regionale en internationale uitmuntende keuken. De stijlvolle Brasserie “Eberbach” is het middelpunt van het hotel. In de historische atmosfeer van de 700 jaar oude gewelfde Kloosterkelder kunt u genieten van de kookkunst uit vervlogen tijden. Hoogtepunt zijn de middeleeuwse kloostermaaltijden waarbij het personeel in historische kleding bedient. In het dal van de Loreley heeft Boppard haar gasten veel te bieden. Het ligt direct aan de grootste rijnlus en aan de voet van een oorspronkelijk bosrijk berglandschap. De bijzonder zonnige ligging van de wijnbergen zorgen voor de uitmuntende kwalteitswijnen. Het stadsdeel Bad Salzig is de enige badplaats met geneeskrachtige minerale bronnen aan de Midden-Rijn. Boppard is ook historisch gezien de moeite waard. De middeleeuwse stadsmuur, Het Römerkastell, de Kurfürstliche Burg en meerdere kloosters en kerken zijn daarvan het bewijs.