Koblenz: tussen Rijn en Moezel

Koblenz:tussen Rijn en Moezel

Bij de kruising tussen de moezel en de rijn vinden we de oude stad Koblenz, die al in de eerste eeuw gebruikt werd door de romeinen. Hierdoor, en door de ligging aan de twee rivieren is Koblenz altijd een stad met aantrekkingskracht geweest. Vestingmuren en burchttorens, kastelen en patriciërshuizen, zijn indrukwekkende sporen van een bewogen verleden.

UNESCO-werelderfgoed Oberes Mittelrheintal met de legendarische Loreley en de romantische burchten en kastelen op de steile hellingen langs de Rijn. Vier middengebergten omringen de Rijn-Moezelstad die voor tweederde omgeven is door bos, gras- en watervlakten, hiermee ideaal om te wandelen of te fietsen. Bij de oprichting van de stad, ongeveer 2000 jaar geleden, noemden de Romeinen haar apud Confluentes – bij de samenstromenden. Tegenwoordig is Koblenz een kleine grote stad die aan kunst- en cultuurliefhebbers het een en ander te bieden heeft.

Zeker bezoeken: Herz-Jesu-Kirche, het regeringsgebouw en het Schloss Stolzenfels