Duitse wijn: proeven!

Mittelrhein-Bacharach_und_RheinDuitsland staat bekend om z’n heerlijke witte wijnen. Denk eens aan een koele droge Riesling of een Spätburgunder. Daarnaast worden er in Duitsland ook heerlijke rode wijnen gemaakt. Kortom, een ideaal thema om een weekendje Duitsland omheen te plannen. Er zijn verschillende regio’s waar wijn geproduceert wordt. Voorbeelden hiervan zijn Mittelrhein, Rheinhessen, Pfalz en Mosel-Saar-Ruwer.

De bekende Duitse wijnfeesten vinden plaats tegen het einde van de zomer, op het moment dat de druiven geoogst kunnen worden. Buiten die periode is er uiteraard ook genoeg te doen. Heel veel informatie (wel in het Duits) is te vinden op: http://www.deutscheweine.de/. Hier is het mogelijk om per datum te vinden wat er op wijngebied te doen is. Er zijn voldoende goedkope hotels te vinden en natuurlijk heeft elke Duitse plaats ook het echte Duitse Zimmer-frei.