Must-do in Berlijn

Brandenburger TorBerlijn: welke dingen mogen niet ontbreken tijdens een weekendje Berlijn?

De Berlijnse muur is het symbool van de Koude oorlog en de tweedeling in Duitsland. Van 13 augustus1961 tot 9 november 1989 werden oost en west van elkaar gescheiden. Het langste en bekendste gedeelte van de Berlijnse muur staat langs de oever van de Spree aan de Mühlenstrasse. Het Brandenburger Tor is de enige stadspoort van voor de oorlog die bewaard is gebleven. Deze poort symboliseert de hereniging tussen oost en west Berlijn.

Voor velen is de Berliner Dom één van de mooiste kerken van Europa. In de kerk staat het wereldberoemde Sauerorgel dat 113 registers telt. Deze protestantse kerk ligt aan de Museuminsel en is zeker een bezoek waard.

In de Rijksdag is de huidige regering van Duitsland gevestigd. De grote glazen koepel staat voor de moderne democratie. Bezoekers kunnen kijken wat er in het parlement gebeurt. Dit indrukwekkende gebouw is tot middernacht geopend. Neem wel de tijd voor een bezoek want de wachttijden zijn soms heel lang of ga vroeg in de ochtend om de rijen te omzeilen!

Op zoek naar een Goedkoop hotel in Berlijn?