Kernwasser Wunderland: Kerncentrale pretpark in Kalkar

Kernwasser WunderlandNet over de Nederlandse grens in de plaats Kalkar staat het kerncentrale pretpark Kernwasser Wunderland in Kalkar. Wunderland Kalkar is ontstaan uit de voormalige kerncentrale “Schneller Brüter”. In 1995 heeft de Nederlander Hennie van der Most deze kerncentrale gekocht. Hij heeft het complex omgebouwd tot hotel-, vergader- en vrijetijdscentrum.

In Kernie’s Familiepark is er elke dag van alles te beleven én te leren. Het park heeft vele schitterende attracties waaronder draaiende teacups, een reuzenrad, trampolines, luchtballonnen, een draaimolen, een wildwaterbaan, botsboten, een skelterbaan, een zweefmolen en een achtbaan. Een erg geschikt pretpark om met kinderen heen te gaan.

Voor de avond is er Kernie’s Caféstraat, die bestaat uit verschillende soorten bars en een wijnkelder. Daar heeft u gegarandeerd een fantastisch gezellige avond. Of u nu wilt dansen op live-muziek, of een goed gesprek wilt hebben onder het genot van een goed glas wijn, alles is mogelijk in Wunderland Kalkar! Ook zeer geschikt voor vrijgezellenfeesten!

Er zijn diverse arrangementen te boeken, waaronder all-inclusive bezoeken aan adventure plaza, met de mogelijkheid onbeperkt gebruik te maken van de Caféstraat en attracties als Dragsterrijden, Sandbuggy rijden, Kartrijden en Quadrijden.

Geopend van 21 maart t/m 26 oktober 2008