Rijn in vlammen

Rijn in VlammenWanneer op de eerste zaterdag in mei 2000 roodlichtende Bengaalse vuren de bezienswaardigheden en de oeverpromenades tussen Bonn en Linz in feestelijke glans verlichten, staat de Rijn in vlammen.

Aan land of aan boord van een van de 60 schepen kunnen de bezoekers genieten van het spektakel met de vuurwerken in Linz, Remagen, Bad Honnef en Bonn dat jaarlijks tienduizenden mensen trekt. De hele Rijn wordt verlicht door betoverend vuur. Ook het begeleidende feestprogramma is een ware belevenis!

Rijn in Vlammen is ook de naam van het grote wijnfeest. Het feest vindt plaats van mei tot september en de beste manier om het spektakel te aanschouwen is vanop het water. In de vooravond wordt ingescheept voor een boottocht op de Rijn en als de duisternis is gevallen, breekt het feest los en wordt de Rijn in vlammen gezet! Vanop de burchten en ruïnes langs de stroom wordt het vuurwerk aangestoken. Het is een fascinerend schouwspel, een totaal spektakel van vuur en water, van licht en muziek, om nooit te vergeten.