Kasteel Neuschwanstein in Beieren

Kasteel Neuschwanstein in BeierenKasteel Neuschwanstein is het bekendste kasteel van Duitsland. Het is vooral bekend geworden doordat het model heeft gestaan voor het kasteel van Doornreisje dat vandaag de dag te bewonderen in Disneyland Resort Paris.

De bouw van het kasteel werd in 1869 aangevangen in opdracht van koning Ludwig. Honderden vaklieden, afkomstig uit vele verschillende landen, werkten maar liefst 16 jaar aan het kasteel. Uiteindelijk is slechts eenderde van het kasteel geheel volgens plan afgebouwd. Het kasteel kijkt uit over de Hohenschwangau vallei. Vanaf de buitenkant bekeken is het kasteel een waar meesterwerk van Middeleeuwse bouwkunst, een echt sprookjeskasteel. Het interieur van het kasteel is beïnvloed door Byzantijnse, Romaanse en Gotische stijlen en wordt gekenmerkt door schitterende houtsnijwerken en muurschilderingen. U doet er verstandig aan om een rondleiding in het kasteel te volgen. Vervolgens moet u zeker vanaf de nabijgelegen brug kijken naar de 45 meter hoge waterval en het kasteel in het schitterende groene decor.

Neuschwanstein is ook onderdeel van de Romantische Strasse.