Dortmund: parkenstad

Dortmund: parkenstad
Dortmund heeft in de tweede wereldoorlog zwaar geleden en daarmee zijn er weinig historische gebouwen meer te bewonderen in de stad. In de ruime omgeving van de stad is gelukkig nog wel een en ander bewaard gebleven. 

In Dortmund is het goed toeven in een van de vele parken van de stad zoals  het Westfalenpark, het Rombergpark en het Fredenbaumpark. Daarnaast is een bezoek aan de televisietoren Florian een leuk uitstapje. Dortmund heeft verder een uistekende dierentuin aan de Mergelteichstrasse en het bekende Rosarium (in het Westfalenpark), waar een collectie van 3000 verschillende rozensoorten te bezichtigen is. Voor de kookliefhebbers heeft Dortmund het Kookboekenmuseum.

Bekende gebouwen: Het oude stadhuis, Waterslot Haus Bodelschwingh en het bijzonder fotgenieke Harenberg-Haus, waar liefhebbers van moderne architectuur hun lol op kunnen. Vanuit Nederland is Dortmund met een rechtstreekse treinverbinding in iets meer dan twee uur vanaf Enschede te bereiken.