Sauerland: wandelregio!

Sauerland: wandelregio!Het Sauerland is ’s zomers een immens uitgestrekt wandelparadijs. Nergens in Duitsland vindt de wandelaar een zo omvangrijk netwerk aan kwalitatief hoogstaande wandelwegen als in het ”Bergwanderpark Sauerland”.

De gasten hebben daarbij de keuze uit een ruim aanbod aan wandelwegen. Er zijn een zevental hoofdwandelroutes, waaronder de 154 km lange en bekende Rothaarsteig en verder o.a. de Winterbergen Hochtour, een 82 km lange route én de hoogste rondwandelweg van Westfalen, waarbij een hoogteverschil van ruim 2.200 m moet worden overwonnen tijdens het wandelen. Vanaf de hoogste toppen van het Sauerland, waaronder de 841 m hoge Kahler Asten, geniet je van schitterende vergezichten. Hiernaast heb je ook nog de keuze uit een ruim aanbod thematische routes. Er zijn cultuurroutes, panoramaroutes, natuur- en familieroutes en ‘profroutes’ voor doorgewinterde wandelaars. Voor gezinnen met kinderen zijn er trouwens enkele erg leuke wandelingen, met onderweg tal van mogelijkheden voor het inlassen van een pauze en te spelen of een of andere attractie op maat van de kids te bezoeken.