Cochem moet je bezoeken

De burcht van CochemCochem is een gezellig plaatsje aan de Moezel, waar genoeg te zien en beleven is voor een ideaal weekendje Duitsland. De oude stadswijk met haar middeleeuwse pleinen en liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen, meesterwerkjes van de Moezellandse architectuur. In de loop van de 2000-jarige geschiedenis is in en om Cochem niet alleen bezienswaardige bouwkunst, maar ook een levendige traditie rondom folklore en wijn ontstaan. 

De stad is vooral bekend als een toeristisch plaatsje dat gedomineerd wordt door het bergslot. De burcht werd in 1868 door de Berlijnse Kommerzienrat Ravené gerestaureerd en als zomerverblijf gebruikt. Nu is ze eigendom van de stad. De burcht van Cochem werd in de 12e en  13e eeuw gebouwd en diende als bewaking over de stad en de Moezel tegen aanvallen. Napoleon had er ook zijn intrek genomen, toen hij in oorlog was met de Duitse landen in 1801. De burcht is van half maart tot november dagelijks te bezichtigen van 9:00 tot 17:00 uur. Er worden rondleidingen in het Duits gegeven, maar er zijn vertalingen in het nederlands beschikbaar.

Cochem ligt niet ver van andere erg leuke plaatsen Trier, Boppard en Koblenz. Deze streek kan dus ook als basis dienen voor een leuke rondreis.