Dresden: Florence aan de Elbe

Dresden: Florence aan de Elbe

Het centrum van de 800 jaar oude cultuurstad Dresden wordt zorgvuldig gerestaureerd. Hoewel deze werkzaamheden nog lang niet klaar zijn, doet Dresden zijn bijnaam Florence aan de Elbe weer eer aan. De stad is zowel op het gebied van natuur als cultuur de perfecte bestemming. In het natuurgebied Sächsiche Schweiz kunt u een heerlijke wandeling maken of gaan bergbeklimmen.

Wat mag er niet ontbreken, bij een bezoek aan Dresden:

  • Zwinger: Beroemdste gebouw in Dresden en tevens de grootste trekpleister van de stad. De naam Zwinger betekent “tussen de muren”. Het gebouw is namelijk gebouwd tussen de stadfortificaties. Een aanrader is om een kijkje te nemen op de binnenplaats. Vroeger werden hier toernooien en feesten gehouden. Tegenwoordig vindt u hier veel musea zoals de Rüstkammer waar u onder andere pistolen en harnassen kunt bekijken.
  • Semperoper (Koninklijk staatopera): De Semperoper is een koninklijke staatopera die meerdere malen opnieuw moest worden gebouwd. Dit door een brand, een bombardement en in 2002 een overstroming waardoor het gebouw enorm veel schade heeft geleden. Het gebouw is nu weer geheel gerenoveerd en zeker een bezoek waard.
  • Brühlsche Terasse: Het balkon van Europa. Vanaf de terrassen heeft u een schitterend uitzicht over de rivier de Elbe. Op de terrassen vindt u diverse grote gebouwen zoals het Landtag (parlement). Daarnaast vindt u op het terras werken van de beeldhouwer Ernst Rietschel, de architect Gottfried Semper en de schilder Caspar David Friedrich.