Kasteel hotel: Burg Boetzelaer (Kalkar)

Kasteel hotel: Burg Boetzelaer (Kalkar)Burg Boetzelaer in Kalkar-Appeldorn nodigt u uit voor een architectonische tijdreis. De fundamenten van de burcht stammen uit de 12e eeuw, de nieuw opgebouwde voorgevel imponeert door z’n modern glasdesign uit de 21e eeuw. De voormalige ridderburcht ligt ingebed in een idyllisch -Niederrheinisch’ parklandschap bij het Boetzelarer Meer.

In de hoofdburcht kunt u in drie elegante tweepersoonskamers en twee romantische suites van een vorstelijke nachtrust genieten – onder andere in de sprookjesachtige toren. Nog vier hoogwaardige logeerkamers en een suite bevinden zich in de voorburcht. Kasteelheer en gastheer van dit bijzondere hotel zijn de Freiherr en Freifrau von Wendt.

In de buurt van het kasteel is genoeg te doen:

  • Wandelingen, fietstochten en/of excursies naar de wilde ganzen in Kranenburg
  • Voor golfers zijn er zeven fraaie banen, onderling heel verschillend, in een omtrek van 25 km (Moyland 2, Emmerich, Mühlenhof, Anholt, Schloss Haag, Groesbeek).
  • Bezoek aan de historische stad Xanten met z’n zomerfestival in het Romeinse amfitheater, z’n archeologisch park (Colonia Ulpia Traiana)
  • Uitstapje naar Kleve met het Museum Kurhaus Kleve dat door de Internationale Kunstkritikerverband (AICA) gekozen werd tot “Museum van het jaar 2004″.