Trektocht Rheinsteig-route

Wandelen boven het Rijndal: Het romantische Rijndal ontdekt u via de nieuwe Rheinsteig, een route van zo’n 300 km over hoofdzakelijk smalle paden en door onbedorven natuur. Meestal loopt u hoog boven het Rijndal en heeft u adembenemende uitzichten.

Trektocht Rheinsteig-routeMet enkele steile klimmetjes en afdalingen, rustige bospaden, natuurlijke ondergrond en vele culturele highlights is deze route voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers een must.
Behalve mensen en goederen heeft de rivier de rijn ook invloeden en kunstideëen vervoerd. De vele kerkelijke gebouwen langs de rivier duiden op de grote rol die de Rijn gespeeld heeft. Het Boven-Middenrijndal behoort met zijn burchten en kastelen op de steile hellingen tot het Unesco wereldcultuurerfgoed. Ook wandelt u langs het mooie deel van de Moselmonding bij Koblenz, met de wijnbergen van de Rheingau.