Fietsroute rond Bodensee

Radweg BodenseeRond de Bodensee loopt een bewegwijzerde en zeer geliefde fietsroute van meer dan 250 kilometer. Vanwege de meestal geringe hoogteverschillen is het een aangename tocht. De Bodensee ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk.

Je trapt langs wijn- en boomgaarden, prachtige panorama’s en leuke dorpjes en steden. Aan cultuur geen gebrek. Schitterend is de oude stad van Lindau. Die ligt op een eiland in de Bodensee en is met een brug en een dam met het vasteland verbonden. Het bloemeneiland Mainau ligt ook in het meer en trekt jaarlijks vele bezoekers. Diverse veerdiensten verbinden de grote plaatsen aan de Bodensee.

De Bodensee ligt ingeklemd tussen drie landen, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland en biedt mede daardoor veelzijdigheid. Een beetje geoefende fietser kan de drie landen in één dag ‘nemen’. Beter is het om stil te staan bij de bezienswaardigheden, zoals de watervallen bij Schaffhausen (Zwitserland) of het imposante openluchttheater in Bregenz (Oostenrijk).

Meer fietsroutes in Duitsland.