Arnsberg: de oude hoofdstad van het hertogdom Westfalen

Arnsberg: de oude hoofdstad van het hertogdom WestfalenArnsberg is de historische toegangspoort tot het “Land der duizend bergen”, het Sauerland. Hier kenmerken glooiende landschappen, heldere meren, groene bossen, sappige weilanden en keurige vakwerkhuizen het landschap. En ook Arnsberg stelt zich met zijn eigen stadsdelen en dorpen voor: romantisch, vol afwisseling en betrokken bij de natuur in een mooie, bosrijke omgeving.

Het oude, goed bewaard gebleven, middeleeuwse stadscentrum met indrukwekkende burchtruïne en de classicistische stadswijk zijn in de verre omtrek uniek en nodigen u uit om te winkelen en te verpozen.

In het kader van veelvuldige stadswandelingen wordt de geschiedenis van de graven, keurvorsten en Pruisen uit de verschillende oogpunten verteld. En het onberipspelijke net van wandelwegen, de Nordic.Fitness.Park Arnsberg, de unieke ligging tussen de stuwmeren, alsook de vele bezienswaardigheden in het stadsgebied maken van Arnsberg een ideaal oord om te vertoeven.