De meren van het Sauerland: een vakantiebestemming

De meren in het Sauerland zijn een geweldige vakantiebestemming voor recreatie, sport en plezier. Want bij de Biggesee, Diemelsee, Hennesee, Listersee, Möhnesee en Sorpesee (de meren van het Sauerland) is veel meer te doen dan alleen maar zwemmen en zonnebaden.

De meren van het Sauerland - een vakantiebestemming

Uw vakantie aan de Middellandse Zee zal bijna saai lijken in vergelijking met de vele recreatiemogelijkheden bij deze zes stuwmeren. Bij de Möhnestuwdam bijv. vliegen de kitesurfers gewoon over de golven. Wie het rustiger aan wil doen, start voor een rondvaart op een van de moderne schepen van de “Witte Vloot”. Laat u verwennen met koffie en gebak terwijl de kinderen hun kwaliteiten als kapitein testen. En degene die zich op wil laten leiden tot een echte kapitein, kan hiervoor natuurlijk terecht bij een van de vele jachtscholen rond de meren. Een uitstapje naar de Sorpedam is de moeite waard en kan gecombineerd worden met een stollenrondleiding door de machtige stuwdam, waar men niet alleen wetenswaardigheden over de geschiedenis van het meer hoort, maar ook inzicht krijgt in de complexe techniek van de turbines.