Gerolstein: bron in de Eiffel

Gerolstein: bron in de EiffelHet oude stadje Gerolstein is gebouwd op de beide oevers van de Kyll. Het strekt zich uit in het tamelijk brede dal van de rivier en is door zijn beschutte ligging een aangenaam plaatsje om te verblijven. De omgeving is bijzonder interessant vanwege zijn vulkanische verschijnselen.

Bekend zijn de koolzuurhoudende bronnen, onder andere de Gerolsteiner Sprudel, de Florabrunnen, de Hansa en Charlotte Quellen en de Schlossbrunnen. Boven Gerolstein verheft zich de Schlossberg met de ruine van de Löwenburg (436 m). Deze burcht, oorspronkelijk Gerardstein genaamd, werd in de 13e eeuw door de graven van Blankenheim gebouwd, maar is in 1691 door beschieting verwoest. In Gerolstein staat een mineraalwaterbron voor de inwoners. Bij het opmaken van het contract met de fabriek hebben de mensen van Gerolstein dit opgeëist. Hier kunt u gratis mineraalwater vullen.