Frankfurt: modern economische centrum

Frankfurt: modern economische centrumFrankfurt am Main is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de vijfde stad van Duitsland. De stad is gelegen op de rechteroever van de Main.

De stad is het voornaamste financiële centrum van Duitsland: de Bundesbank en de Duitse beurs zijn er gevestigd en tevens de Europese Centrale Bank (ECB), waardoor Frankfurt op financieel gebied in Europa zelfs Londen naar de kroon steekt. Kenmerkend voor Frankfurt is het moderne stadsbeeld dat als een der weinige Europese steden gedomineerd wordt door hoge wolkenkrabbers.

Zeer bezienswaardig zijn de Paulskirche en het stadhuis Römer. Het Goethe-huis, geboortehuis van Johann Wolfgang von Goethe, weerspiegelt het leven van de gegoede burgerij in het midden van de 18e eeuw. De Paulskirche is historisch gezien het belangrijkste gebouw van de stad en was in 1848 vergaderplaats van het eerste, vrij gekozen parlement van Duitsland. Römerberg en het oude raadhuis, de Romer, vormen het hart van de oude stadswijk. Het historische stadscentrum met zijn prachtige vakwerkhuizen werd in 1986 herbouwd volgens de historische tekeningen.