Bruhl: Augustusburg

Bruhl: AugustusburgAan de rand van het bos- en merenrijke Erholungspark Ville ten zuidwesten van Keulen ligt her plaatsje Brühl met her bekende Schloss Augustusburg. Dit in het midden van de 18e eeuw in opdracht van de Keulse hisschop en keurvorst Clemens August gebouwde lustslot is het belangrijkste,barokke kasteel van het Rijnland.

De bouwmeester was de in Parijs opgeleide Zuid-Nederiandse architect De Cuvilliés en de invloed van de Franse barok is inderdaad aan her gebouw af te zien. Her trappenhuis bij de ingang maakt direct al een overweldigende indruk door het grote aantal ornamenten. Het eveneens in opdracht van Clemens August door De Cuvilliés gebouwde jachtslot Falkenlust is met de Augustusburg verbonden door een statige allee. Hier vindt u onder andere een treffend portret van de keurvorst, die zijn politieke zaken verwaarloosde voor de kunst en de jacht.

Het pretpark Phantasialand ligt in het zuiden van Brühl. De belangrijkste attracties zijn een wildwaterbaan, een achtbaan, een dolfijnenshow en een westernstadje.