Heidelberg aan de Neckar

Heidelberg aan de NeckarHeidelberg ligt aan de rivier de Neckar, 20 km noordwestelijk van Mannheim, waar de Neckar in de Rijn vloeit. Heidelberg maakt deel uit van een dichtbevolkte regio bekend als de Rhein-Neckar-driehoek.

De oude stad, gelegen aan de zuidelijke zijde van de Neckar, is lang en smal en wordt gedomineerd door de ruïnes van het kasteel van Heidelberg, die 80 meter boven de Neckar op de steile, beboste kant van de heuvel. De Karlstor is een triomfboog ter ere van de Prins keurvorst Karl Theodor. De oude brug is een stenen brug die werd gebouwd van 1786 tot 1788. Er is een middeleeuwse poort aan de kant van de oude stad, die oorspronkelijk deel uit maakte van de stadsmuur. Barokke toren helmen werden toegevoegd als onderdeel van de montage van de stenen brug in 1788.