Neustadt an der Weinstrasse: hoofdstad van de wijn?

Neustadt an der Weinstraße: hoofdstad van de wijn?Neustadt an der Weinstrasse is een stadsdistrict in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. In en om Neustadt woont en leeft een kleine Nederlandse gemeenschap (ongeveer 250 personen). Deze mensen werken in deze prachtige omgeving met haar gemoedelijke wijncultuur.

Er is zelfs een Nederlandse school. Neustadt organiseert ook Duits/Nederlandse dagen waar alle mensen dan typisch Nederlandse hapjes kunnen proeven. In en om Neustadt worden er ook wijnfeesten georganiseerd. Tijdens de herfstvakantie kun je daar ook nieuwe wijn proeven. Dat is een stap voordat de wijn echte wijn wordt zoals wij hem nu drinken. Die wordt verkocht in een soort campingjericans of halve liter glazen.

Vanaf het Mandelblütenfest in maart tot en met het Deutsche Weinlesefest in oktober met de verkiezing en kroning van de Pfälzische en de Deutsche Weinkönigin , is er elk weekeinde wel een of ander wijnfeest. Hier is altijd iets te doen: kom en vier mee!