Saarburg: water(vallen) bij de wijn!

Saarburg: water(vallen) bij de wijn!Saarburg is een van de belangrijkste wijndorpen van Duitsland. De ligging aan de bergen rondom de Saar maakt de omgeving bij uitstek geschikt voor wijnbouw. Vanwege de hellingsgraad van de bergen groeien de druiven hier perfect.

De regio Saarburg is bekend om haar witte wijnen. Op de Saar is het prima kanoën. Daarnaast wordt de rivier gebruikt door rondvaartboten. De aanlegsteigers maken het mogelijk om gedurende riviercruises een bezoek aan Saarburg af te leggen.

Niet alleen op de Saar maar ook naast de Saar kan men ontspannen. Denk dan vooral aan de Saarradweg, een enorm fietspad langs de Saar van Saarbrücken tot aan de monding van de Saar in de Moezel bij Konz en verder tot aan Trier. Op de Saarradweg kan men heerlijk skaten, fietsen, wandelen en hardlopen. Daarnaast bieden de wijnbergen perfecte off-road mogelijkheden voor mountainbikers.

In Saarburg zelf zijn de watervallen een belangrijke toeristische trekpleister. Vanaf vele terassen zijn de watervallen te zien. Saarburg ligt aan de voet van de Warsberg. Boven op deze berg ligt een vakantiepark dat over de weg te bereiken is via 13 haarspeldbochten of een kabelbaan. Het vakantiepark telt 150 bungalowhuisjes en circa 1000 kampeerplaatsen.