Fietsroute rond Osnabrück

Fietsroute rond OsnabrückEenmaal om Osnabrück heen rijden, dat lukt gemakkelijk in één dag. De 49 kilometer lange fietstocht is geschikt voor idereen die graag met de fiets op stap gaat. Na deze rit zult u het met ons eens zijn dat niet alleen de City van Osnabrück maar ook de rand van de stad de moeite waard is.

Het landschap rondom Osnabruck is afwisselend en wordt gevormd door vele kleine heuvels en de drie rivieren Hase, Düte en Nette. Als u begint bij de televisietoren in het stadsdeel Widukindland heeft u al gauw een van de langste, bergopwaarts lopende trajecten in de richting van Lüstringen voor u. Onderweg wordt u beloond met een fantastisch uitzicht over de stad. U rijdt langs idyllisch gelegen plekjes bij het landgoed Sandfort en de Brüningsbron. In het stadsdeel Schölerberg ligt de dierentuin. Op het tweede gedeelte van de route treft u onder meer de Nahner Waldbahn, de Sutthauser Molen, het vliegveld Atterheide en het museum Industriekultur aan.

Meer fietsroutes: Fietsen in Duitsland