Willingen het hele jaar door

Willingen het hele jaar doorWillingen is een plaatsje dat voornamelijk bekend is als wintersport-bestemming in het hoog-Sauerland. Maar ook buiten het wintersport-seizoen is er voldoende te doen in Willingen. Wat te denken van de bezoekersmijn, de Hochheidetoren, de Mühlenkopfschans, de Schwalenburcht en het beroemde viaduct.

Bezoekersmijn: Ontdek de ondergrondse wereld van Willingen! Een blik op de daken en gevels van de Willinger huizen geeft een indruk van dat wat er onder de grond te zien is: oeroud grijs-zwart glanzend gesteente. In de leisteenmijn (Besucherbergwerk) krijgt u, onder vakkundige leiding, een indruk over de werkwijze van de arbeiders, het onstaan van de leisteendaken en de productie van de leisteenplaten.

Willinger Hochheidetoren: Geniet u van het unieke uitzicht over de bergen van het Hochsauerland, het Waldecker Land en weidse omgeving vanaf de hoogste uitkijktoren in Noordwestduitsland. Een bezoek aan de Willinger Hochheidetoren (Hochheideturms) is een onvergetelijke belevenis in ieder seizoen.

Mühlenkopfschans: Waar kunt u net als een skispringer helemaal boven op de aanlooptoren staan en een blik  in de diepte wagen? De grootste skispringschans (Skisprungschanze) ter wereld staat in Willingen en wacht op uw bezoek. Ieder jaar strijden de beste skispringers ter wereld op het imposante complex tijdens de wereldbeker skispringen.

Schwalenburcht: Aan de Hegeberg in Schwalefeld staat de ruïne van een ringwalburcht uit de vroege Middeleeuwen.

Viaduct: Tijdens de eerste WO van 1913 tot 1917 ontstond het treintraject tussen Brilon Wald en Korbach. Het was een grootse uitdaging. De brug staat op 10 peilers, is 290 m lang en het hoogste punt ligt op 31 m.