Eisenach en kasteel Wartburg

Eisenach en kasteel WartburgEisenach (Deelstaat Thuringen) is voornamelijk bekend vanwege het kasteel Wartburg, een belangrijk kasteel in de Duitse geschiedenis. Maar daarnaast is er nog genoeg te zien.

Wat te denken van Het Stadtschloss (stadskasteel) dat werd gebouwd in 1742 en dat het Museum van Thüringen (kunsten en ambachten) momenteel huisvest. Het (vermeende, maar onechte) geboortehuis van Johann Sebastian Bach met een verzameling oude muziekinstrumenten, het woonhuis van Maarten Luther en  het stadhuis, dat in 1564 als wijnkelder werd gebouwd, maken Eisenach tot een zeer bezienswaardige stad.

De Wartburg is een kasteel op een heuvel van 441 m hoog boven de stad. Het werd volgens de legende in 1067 gesticht. Er waren minstens drie elkaar opvolgende vorsten in het kasteel. Verscheidene nu legendarische gebeurtenissen vonden in de Wartburg plaats, waaronder de Sängerkrieg auf der Wartburg, een zangtoernooi in het kasteel Wartburg waarop Richard Wagner zijn opera Tannhäuser baseerde.