Harz natuurlijk!

Harz natuurlijk!Het natuurpark Harz, het noordelijkste middelgebergte van Duitsland, heeft een indrukwekkende rijkdom aan natuurschoon te bieden, zoals nauwelijks iemand die tegenwoordig nog zou hebben verwacht.

En de twee nationale parken in het hart van de streek, het nationale park Hoog-Harz en het nationale park Harz, demonstreren op aanschouwelijke manier, hoe de natuur kan regenereren als wij haar oorspronkelijke wetmatigheden in acht nemen. De top van de Brocken, de hoogste berg van de Harz, 1142 m, die zich in het nationale park Hoog-Harz bevindt, kunt u met een nostalgische, door stoom aangedreven smalspoortrein bereiken. Ervaren parkopzichters tonen u zeldzame dieren en planten, waarvan er enkele alleen nog maar in de Harz voorkomen. De overweldigde natuurschoonheden zoals bv. de “Rosstrappe”, een steil omhoogstekende rots in het Bodedal, of de wilde ravijnen, de geheimzinnige grotten en het romantische Selkedal.

Sportieve vakantiegangers kunnen bij het klimmen, bergwandelen en mountainbiken in onze unieke natuur conditie tanken. Voor een rustpauze zijn talrijke gezellige eethuisjes in de bossen beschikbaar. De meest uiteenlopende overnachtingsmogelijkheden bieden elke gast de passende accommodatie met een goede prijs-prestatie-verhouding.