Eisenach heeft veel te bieden

Eisenach heeft veel te biedenEisenach een stad zeer rijk aan historie ligt te midden van bossen (het beroemde Thüringer Wald) op nog geen 500 km van Nederland vlak bij Kassel. Reeds in de 12e eeuw wordt de naam Eisenach in oorkonden genoemd. Grote namen uit het Duitse geschiedenis komt men in Eisenach tegen.

Geboorteplaats van de componist Johann Sebastiaan Bach en verblijfplaats van Maarten Luther toen hij moest vluchten voor de Katholieke Kerk. De heilige Elizabeth heeft in de dertiende eeuw op het kasteel de Wartburg in Eisenach gewoond. Van daaruit bezocht en verpleegde zij zieken en richtte een gasthuis op. Vele prachtige gebouwen sieren de binnenstad en waant men zich in een stadje zoals Anton Pieck dat schilderde. Ook in de moderne tijd komt men beroemde namen tegen. Toen de Amerikaanse president Bill Clinton in de jaren negentig in Duitsland was bezocht hij twee steden.De hoofdstad Berlijn en het pittoreske en met historie beladen Eisenach. Volg de voetsporen van deze beroemde voorgangers en beleef het heden en verleden in Eisenach.