Bremen – stad aan de rivier

Bremen - stad aan de rivierDe Weser, die midden door het hart van de metropool stroomt en Bremen als handelsweg eigenlijk pas tot de imposante Hanzestad heeft gemaakt, die deze is.

De speciale zeevaardersatmosfeer leeft er tot op de dag van vandaag en heeft voor toeristen een bijzondere charme. De Weserpromenade ‘Schlachte’ nodigt inwoners van Bremen en hun gasten uit voor een wandeling langs de rivier middenin de binnenstad. Hier kan men smullen van een internationale keuken, schepen bekijken, rondslenteren – kortom: er even lekker tussenuit. Rond 2000 plaatsen in de open lucht te midden van een maritieme sfeer lokten jaarlijks bijna twee miljoen gasten naar de ‘Schlachte’. Allerlei soorten schepen leggen hier aan: van het rustieke pannenkoekenschip, de driemaster ‘Admiraal Nelson’, tot de ‘Hanse Kogge’, de replica van het historische transportmiddel uit de 13e/14e eeuw.