Rugen is Duitslands grootste eiland

Rugen is Duitslands grootste eilandRügen is het grootste eiland van onze oosterburen met opmerkelijk veel zonne-uren. Het ligt in de Oostzee en behoort tot de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. De “toegangspoort” tot het eiland Rügen is de Hanzestad Stralsund. Naast ferries kan je het eiland via de Rugendam brug vanuit Stralsund worden bereikt. Het eiland ligt in de Oostzee en is ca 1000 km2 groot.

Het eiland is een populaire bestemming voor liefhebbers van natuur, krijtrotsen en stranden. Ook zijn er 2 binnenmeren, het Kleine en Grosse Jasmunder. Bijzonder is een kijkje te nemen in Prora, een immens groot (4 km lang!) door Hitler bedacht vakantieoord. De plek is nu verlaten en maakt absoluut in druk. Daarbij is een cultureel historisch museum.

Wil je overnachten op Rügen kies dan voor de kuuroorden in Binz, talloze vakantiehuisjes rond Putbus of andere accommodaties zijn hotels, appartementen en pensions. Kort samengevat: Rügen is een afwisselende bestemming voor mensen die een autovakantie in Noord Europa willen maken.