Kerstmarkt Dortmund

Kerstmarkt DortmundDe Kerstmarkt in Dortmund is misschien wel de grootste van heel Duitsland. Meer dan 300 kramen staan opgesteld met de meest uiteenlopende producten, kunsthandwerk, buitengewoon speelgoed en nog veel meer moois.

Typerend aan de kerstmarkt in Dortmund is de gigantische kerstboom op de Hansaplatz. Dit kunstwerk met duizenden lichtjes en ornamenten mag zich zelfs de grootste kerstboom ter wereld noemen! De kerstmarkt zou niet compleet zijn wanneer de typisch Dortmundse Glühwein niet geschonken zou worden. De Glühweinjaarbeker heeft ook dit jaar weer een nieuw motief en wordt door verzamelaars al met spanning afgewacht. Braadworst, Westfaalse barbecueham, zoete amandelen en pannenkoeken zorgen ervoor dat u niet met een lege maag de dag hoeft door te komen. Dat wordt genieten!

Van 20 november tot 23 december (muv 23 november) dagelijks van 10 tot 21, op zondag van 12 tot 21 uur.  Op de volgende pleinen en straten: Hansaplatz, Alter Markt, Reinoldi-Kirchplatz, Kleppingstr., Willy-Brandt-Platz, Platz von Leeds, Platz von Netanya en Petri-Kirchplatz.