Slot Waldeck bij de Edersee

Slot Waldeck bij de EderseeWaldeck am Edersee is een stad en gemeente in het noordwesten van de deelstaat Hessen, aan de rand van het Sauerland. Waldeck strekt zich vanaf de Edersee uit tot aan het Langer Wald uit. Naast het feit dat de Edersee lonkt, is er ook een prachtig slot te bezoeken: Slot Waldeck.

Slot Waldeck was de burcht van de graven van Waldeck voordat deze verhuisden naar Schloss Arolsen in Bad Arolsen. Toen het slot niet langer werd bewoond, werd het gebruikt als gevangenis. Tegenwoordig is het slot in gebruik als hotel en museum.

Vanaf de Edersee kunt u met de kabelbaan naar de stad en Slot Waldeck, van hier heeft u een schitterend uitzicht over de Edersee. Men kan tegen een kleine vergoeding de fiets naar boven meenemen. Openingstijden: dagelijks van 9.30-18.30 uur.

“Hoog Waldeck” ligt op ca. 200 m boven het meer. Het heeft romantische vakwerkhuizen en een laat Gotische kerk met een houten altaar met prachtig houtsnijwerk.

In Waldeck valt verder nog meer te bewonderen. Hiertoe is een stadswandeling (1,3 km) door de Altstadt aangegeven, die leidt langs alle bezienswaardige gebouwen en plaatsen in het stadje zoals de oude stadsmuren, de kerken, oude stadspoorten, de bronnen, de oude bierfabriek, onderaardse kerkers, etc.

Op eerste vrijdag van de maand is er voor Raadhuis Sachenhausen markt.