Vakantiepark Frankenau

Huis op vakantiepark in FrankenauIn de deelstaat Hessen, in het Sauerland ligt bij het plaatsje Frankenau een erg leuk vakantiepark. Het bestaat uit zo´n 200 huisjes die volledig in particulier bezit zijn. De huisjes zijn over het algemeen voorzien van twee of drie slaapkamers en daarmee bij uitstek geschikt voor gezinnen. Het park ligt aan het Kellerwald, het grote beukenbos is in 2011 door de UNESCO erkend als werelderfgoed als onderdeel van de oude beukenbossen van Duitsland.

In de omgeving van het park is enorm veel te doen. Er zijn prachtige wandelingen, de Kellerwaldsteig is een 156 km lange wandelroute. Bergen en gemeenten in de Natuurpark Edersee en het Nationaal Park Kellerwald-Edersee kunnen langs dit pad bereikt worden. Sinds 2005 is er een pad door spontane bossen van 68 km lengte rond de Edersee (De Urwaldsteig). Ook is het mogelijk om E-bikes te huren, de regio is zeer geschikt om per fiets te ontdekken.