Wandelen door de rustige Hunsrück

HunsrueckDe Hunsrück is een natuurpark grotendeels gelegen in de deelstaat Rijnland-Palts. Het is een laaggebergte, de hoogste berg van de Hunsrück is de 818 meter hoge Erbeskopf bij Thalfang. De Hunsrück wordt wel beschreven als een eenzaam landschap, wellicht zonder toeristische hoogtepunten, maar daarom voor de rust- en natuurzoeker een ideale bestemming. In het gebied werd vroeger leisteen gedolven. In Bundenbach werd de leisteengroeve opengesteld voor het publiek.

Het gebied leent zich uitstekend voor wandelingen. De Ausonius-weg is ongeveer 118 km lang en loopt als pad voornamelijk langs veld-en bospaden van de Hunsrück. Hij volgt in grote delen de historische Romeinse weg die het Midden-Rijndal (Bingen), verbonden met de bovenste Moezel (Trier). Verder zijn de volgende routes zeer geliefd: het 84 km lange wandelpad Fernwanderweg Soonwaldsteig en de Saar-Hunsrück-Steig.