Motorrijden in het Sauerland

Motorroute door het SauerlandHet Sauerland is een populaire bestemming voor Nederlanders om een weekendje naar toe te gaan. De motorroutes gaan mooi glooiend op en neer en ook voor de bestuurders is er genoeg te doen.

In weekenden in het voor- en najaar kom je geregeld clubs met motorrijders tegen. De wegen slingeren door het prachtige groene land, de horecagelegenheden zijn er op ingericht en er zijn tal van overnachtingsmogelijkheden die zich speciaal op motorrijders richten, zowel zimmer-frei, hotels als hele vakantiehuizen.

Recent is de redactie van weekendjewegnaarduitsland.nl naar het gebied rond de Edersee geweest. Daar zijn mooie plaatsjes zoals Waldeck, en de bossen tussen de Edersee en Frankenberg een aanrader. Ook het Ansberger Wald, Naturpark Diemelsee en Naturpark Homert zijn populaire motorbestemmingen.