Voordelige uitjes in het Sauerland

Overpromenade EderseeWat is er te doen in het Sauerland met kinderen? Er zijn erg veel leuke uitjes te plannen die niet veel geld hoeven te kosten. Wij vonden de volgende leuke dingen tijdens ons laatste bezoek aan het Sauerland:

* Gratis Wildpark in Frankenberg: het wildpark gelegen tegen een heuvel heeft onder andere wilde zwijnen, hertjes en geitjes die tot op zekere hoogte vrij rond kunnen lopen. Voor 50 cent kan een pakje voer aangeschaft worden, waarmee de kinderen zich uitstekend vermaken. Bovenop de heuvel is een leuke speeltuin en staan picknickbankjes.

* De zomerrodelbaan nabij Waldeck-Nieder-Werbe: het park is vrij toegankelijk en heeft naast de rodelbaan (kosten voor een ritje van ouder en kind €2,30) een gratis speeltuin met onder andere trampolines. Het is er mogelijk om te minigolven en voor de ouders is er een prima terras.

* De wandelpromenade langs de Edersee, vanuit Waldeck: hier is elke 100 meter wel iets te beleven voor kinderen. Van grote klimtoestellen, muziektegels tot een enorme glijbaan. Gratis toegankelijk en goed voor uren plezier. Zo’n beetje halverwege vonden we ook prima terassen.