Universiteitsstad Münster

MunsterIn geen andere stad in Duitsland wordt zoveel gefietst als in Münster. Er zijn niet alleen meer stalen rossen dan inwoners, maar ook een fietsenparkeergarage en een sleepdienst voor het milieuvriendelijke transportmiddel.

Het stadsbeeld van de oude bisschops- en universiteitstad wordt beheerst door adelsresidenties, patriciërshuizen, kerken en winkels voor priesterbenodigdheden. Enkele van de bezienswaardigheden zijn de Prinzipalmarkt , het gotische raadhuis uit de 14e eeuw en de dom St. Paul, een van de grootste kerken van Westfalen. De Universiteit van Münster is een van de oudste universiteiten van Duitsland. De Vrede van Münster in 1648 maakte van Münster een onafhankelijk bisdom: het gebied bleef hierdoor Rooms-Katholiek. Een ander belangrijk onderdeel van de Vrede van Münster was de beëindiging van de Tachtigjarige Oorlog en de erkenning van de onafhankelijkheid van Nederland door Spanje. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Münster grotendeels verwoest door geallieerde bombardementen, maar na de oorlog werd Münster in oude stijl herbouwd.