Monschau aan de rand van de Eifel

Monschau aan de RuhrMonschau is een plaats in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, gelegen op een hoogte van ongeveer 420 meter in het district Aken. Zij ligt aan de rand van de Eifel aan de bovenloop van de Roer. De ligging in een diep dal langs een riviertje, de historische architectuur en het vele groen maken Monschau populair bij toeristen.

Het stadje kent een grote hoeveelheid vakwerkhuizen. Eén van de bezienswaardige gebouwen is het “Rode Huis” (“Rote Haus”). Daarnaast trekt Monschau toeristen die het Nationaal Park Eifel bezoeken. Wie ooit door de straten van de oude stad gewandeld heeft, begrijpt waarom men Monschau ook wel de parel van de Eifel noemt. Het stadsbeeld is in 300 jaar haast niet veranderd. Met zijn vele vakwerkhuizen en typische gevels is Monschau een stad met een historierijk verleden en een levend heden. Naast een veelvoud aan bezienswaardigheden, heeft vrijwel elk huisje van de oude stadskern veel kleine dingen die erop wachten om ontdekt te worden. Monschau heeft ook nog een burcht met geschiedenis: de burcht is onstaan in de 13e eeuw en vervolgens uitgebreid en ommuurd in de 15e eeuw.

Overnachten in Monschau? Wij raden u aan om in het dorp zelf Zimmer Frei te zoeken. Pas dan proeft u de sfeer van Monschau zoals het hoort.