Rijn fietsroute (1): Van Basel naar Karlsruhe

Rijn Route Etappe 1Het eerste deel van de Rijn Fietsroute door Duitsland voert ons van Basel, vlak bij de Zwitserse grens naar Karlsruhe. De Rijn Fietsroute is grotendeels aan twee kanten van de Rijn te fietsen, waardoor dit deel ook door Frankrijk (de Elzas) kan voeren, aangezien de Rijn voor een deel de grens tussen Duitsland en Frankrijk bepaalt. De Duitse kant voert langs de Duitse wijnbergen, door de deelstaat Baden-Württemberg.

De route gaat langs het Zwarte Woud. Langs de route zijn in ieder geval als pleisterplaatsen de volgende mogelijkheden: Mullheim, een plaatsje met zo’n 18.000 inwoners en een bezienswaardig centrum en kasteelruine, aan de Franse kant natuurlijk het europese Strasbourg en vlak voor Karlsruhe vinden we nog Baden-Baden, met onder andere de “Trinkhalle” uit 1842. Dit is een gebouw met aan de rivierkant een wandelgang van zo’n 90 meter lengte met een veertiental fresco’s aan de ene kant, die sagen uit de omgeving uitbeelden, en zuilen aan de andere kant. In het gebouw zit het toeristenbureau, waar ook gratis water beschikbaar is uit de minerale bron.

– Terug naar de gehele route
– Volgende Etappe: Rijn fietsroute (2): Van Karlsruhe naar Bingen