Rijn fietsroute (2): Van Karlsruhe naar Bingen

Rijnroute fietsroute (2): Van Karlsruhe naar BingenDe tweede etappe van de Rijn fietsroute loopt langs de wijnbergen, grotendeels door de deelstaten Hessen en Rijnland Palts, van Karlsruhe naar Bingen am Rhein. Als je de fietsroute volgt, kom je door veel uiteenlopende landschappen en langs talrijke culturele bezienswaardigheden van Europa.

In Zuid-Duitsland aan de oostkant van de Rijn het Zwarte Woud, het Kraichgau en het Odenwald, aan de westkant de Vogezen, het Paltser woud en het Rheinhessische Bergland. De fietsroute EuroVelo 15 is uniek door de vele interessante culturele plekjes en de gastronomische hoogtepunten. Aan de rechteroever van de Rijn verloopt de fietsroute na Mannheim met de watertoren in jugendstil door naar Hessen.

Vlak voor Bingen komen we nog langs Wiesbaden en Mainz, beide hoofdstad van hun deelstaat en zeker de moeite van het bezoeken waard.

– Terug naar de gehele route
– Vorige Etappe: Rijn fietsroute (1):Van Basel naar Karlsruhe
– Volgende Etappe: Rijn fietsroute (3): Van Bingen naar Keulen