Wat te doen in Cochem

Wat te doen in CochemCochem is een erg leuk touristisch plaatsje. Wat kun je er allemaal doen?

  • De Mosel-Wein-Express: een toeristisch treintje, waarmee je voor 4 euro in 25 minuten een goed beeld krijgt van wat er in de stad te doen is. Je ontvangt tevens een tegoedbon voor een gratis glas moezelwijn in een nabijgelegen winkel (het glas mag je houden). Kinderen betalen slecht 2 euro, maar dan zonder wijn.
  • Het kasteel Cochem, dat hoog boven de stad uitkijkt over de Moezel. Het kasteel dateert uit ongeveer het jaar 1000 en is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het is een behoorlijke, maar leuke, wandeling er naar toe. Er gaat vanaf het centrale plein in de stad ook een bus.
  • De Moezelpromenade die door de stad loopt. Geeft een prachtig uitzicht, mooie grasvelden en bloementuinen. Aan de paralel lopende straat zijn veel hotels en bars te vinden.
  • De stadspoorten. Er zijn er nog 3, waarbij de noordelijke Endertor uit 1332 dateert en ooit dienstdeed als gevangenis.

Cochem is leuk als dagje uit wanneer je in de regio bent.