Milieu-vignet Mönchengladbach

Milieu-vignet MönchengladbachIn veel Duitse steden geldt er voor het stadscentrum een verplichting om een milieu-vignet (sticker) te hebben om er met de auto in te mogen rijden. Vanaf 1 januari 2013 geldt dat ook voor Mönchengladbach. Het inrijverbod is daar zodanig dat er alleen met groene of gele sticker gereden mag worden. Auto’s met een rode sticker zijn niet toegestaan, net als auto’s zonder sticker.

Een rode sticker voor dieselauto’s van vóór 2000, een gele sticker voor auto’s die later van de band af rolden, en een groene plakker voor benzineauto’s met een katalisator en dieselauto’s met een roetfilter. Drie verschillende stickers dus, afhankelijk van de mate van vervuiling die de auto’s veroorzaken. De milieuvignetten geven aan wanneer de auto’s de steden mogen binnenrijden.

De milieu-vignetten zijn geldig voor de gehele levensduur van de auto en kunnen onder andere bij de ANWB besteld worden. Tevens zijn ze verkrijgbaar bij grotere tank-stations in Duitsland.

De milieuzone in Mönchengladbach gaat vrijwel direct in na het afslaan van de A61 de stad in.