Kasteel Sparrenburg in Bielefeld

Kasteel Sparrenburg in BielefeldKasteel en vesting Sparrenburg is een gerestaureerde fort in Bielefeld. Het is gelegen aan de Sparrenberg in het Teutoburger Woud en de toren is 60 meter hoog, boven het centrum van de stad.

Zijn huidige uiterlijk vooral is ontstaan ​​in de 16e en 19e eeuw. Het originele kasteel dateert van rond 1250. Sparrenburg werd zwaar beschadigd in de loop van de luchtaanval op Bielefeld op 30 september 1944, alleen de toren bleef onbeschadigd. De bovengrondse delen van Sparrenburg kunnen het hele jaar gratis bezocht worden. De rest van het kasteel kan van april tot oktober bezocht worden, inclusief de beklimming van de toren en het voorste deel van de onderaardse gang. Een attractie is de jaarlijkse Sparrenburgfeest gehouden op het laatste weekend van juli.