Keizer Karel leidt rond door Aken

Keizer Karel (wandelroute door Aken)

Wandelen door Aken wordt nu nog leuker, met een Nederlandse gids, verkrijgbaar bij de VVV van Aken.

“Beste bezoekers van Aken… Ik heet u van harte welkom in Aken.” Met deze woorden begroet Karel de Grote in eigen persoon de lezers van de kleine stadsgids ‘Keizer Karel leidt rond door Aken’. De populaire folder wordt binnenkort in een oplage van 6.000 stuks opnieuw uitgebracht door de aachen tourist service e.v. (ats). In een nieuw design verschijnt de gids voor het eerst behalve in het Duits en Engels ook in het Nederlands en Frans. Bezoekers van Aken kunnen met de handige folder op eigen houtje de keizerstad en haar bezienswaardigheden, monumenten en fonteinen verkennen. Het bijzondere eraan: Karel de Grote neemt tussendoor steeds weer zelf het woord en schetst met grappige anekdotes en spannende achtergrondinformatie het leven in zijn lievelingsstad. Tijdens de in totaal 1,5 kilometer lange rondwandeling volgen de toeristen 140 bronzen spijkers die in de binnenstad in de grond zijn aangebracht. Op de achterste coverpagina van de stadsgids staat een gedetailleerde plattegrond met de metalen spijkers waarvan de kop versierd is met het bekende Karelzegel.

De tocht begint bij de Elisenbrunnen en verloopt via Büchel, Hof, Hühnermarkt, Markt, Pontstraße, Katschhof en Münsterplatz weer terug naar het startpunt. Daarbij markeert een groepje van telkens drie spijkers een bezienswaardigheid, terwijl losse spijkers het verloop van de route aangeven.

‘Keizer Karel leidt rond door Aken’ is voor 3,90 euro verkrijgbaar in de Tourist Info Elisenbrunnen.