Bonn is de Beethoven stad

Bonn RaadhuisBonn staat bij de meeste Nederlanders bekend als de hoofdstad van het voormalige West-Duitsland. Die status raakte Bonn kwijt in 1990, toen Berlijn werd herbenoemd als hoofdstad. Bonn heeft echter toch veel te bieden. De universiteitsstad Bonn is een cultuurmetropool met eerste klas tentoonstellingen en concerten. Vele wijnlokalen aan de oever van de Rijn, het uitzicht op het Siebengebirge, waar de riesling groeit, en natuurlijk als geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. Bonn ligt op slechts 250 kilometer van Utrecht.

Wat kun je bekijken in Bonn:
– het Beethoven-huis
– het oude raadhuis
– Het kasteel Poppelsdorf

Wat is er te doen in Bonn:
– Winkelen in een van de grootste voetgangersgebieden van Duitsland
– Brouwerij Bönnsch bezoeken om het lokale bier te proeven
– Cultuur opsnuiven in “de museummijl”

Let op: ook in Bonn is een zogenaamd milieu-vignet nodig om in het centrum met de auto te mogen rijden. Lees hier meer over op deze pagina: Milieu-vignet Bonn.